Wizard of Oz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FESTIVARIA 2013

Festivaria 2013

Beste vrienden,

Sinds 2007 neemt onze kring deel aan de om de twee jaar terugkerende openluchtvoorstelling op het Donkmeer te Berlare. Sinds 1987 wordt dit evenement georganiseerd door Festivaria. Keer op keer zakken 30.000 toeschouwers speciaal voor Festivaria af naar het Donkmeer. Met het vaste speelplateau op het meer beschikt Festivaria over een van de mooist gelegen openluchttheaters van Europa.

In 2013 staat “The Wizard of Oz” op het programma, een kleurrijk muzikaal spektakel vol betovering en emotie.

The Wizard of Oz is een Amerikaanse musical/fantasyfilm uit 1939, gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van L. Frank Baum. Wie herinnert zich niet de prachtige vertolking van Judy Garland.

Het verhaal:

Dorothy woont bij haar oom en tante op een boerderij in Kansas. Als een gemene buurvrouw haar hondje Toto mee wil nemen besluit Dorothy te vluchten, maar komen ze doRode schoentjesor een orkaan in een sprookjeswereld terecht. Een wereld die wordt geregeerd door heksen en een tovenaar.
Door haar komst doodt Dorothy per ongeluk een van de slechte heksen: de ‘wicked witch of the east’. Een daad waardoor ze zich de woede van de ‘wicked witch of the west’ op de hals haalt.
In haar zoektocht naar een manier om thuis te komen krijgt Dorothy hulp van Glinda, de goede ‘witch of the north’. Zij stuurt Dorothy over de ‘yellow brick road’ naar de tovenaar van Oz die haar kan helpen om een weg terug naar huis te vinden. Onderweg wordt ze vriendin met de vogelverschrikker, de blikken man en de leeuw. Met z’n vieren gaan ze op zoek naar de tovenaar en belanden ze in Emerald City.
Het wordt een fantastische reis, een avontuurlijke trip maar… achter elke hoek gluurt de boze heks van het Westen en die smeedt heel boze plannen.     

Datum: vrijdag 30 augustus 2013 om 21.00 uur.

We doen dit met eigen vervoer. De deelnemers kunnen op eigen initiatief dit evenement laten voorafgaan door een etentje met vrienden in een restaurant naar hun keuze! Dankzij de samenwerking met KBC kunnen we u dit evenement aanbieden aan de gunstprijs van € 30 i.p.v. € 35.

Prijs: € 30 per persoon

Gelieve uw deelname te bevestigen door storting van € 30 per persoon op rekening:
BE 63 4470 0615 8108 op naam van Kring Gepensioneerden KBC Gent en dit vóór 20 april 2013.

Het bestuur.


 

 

 

©copyright 2008 daniel.verbeke | gastenboek | feedback